Xiaomi Redmi Note 3 SE bootloader unlock+TWRP telepítése

Ha már sikerült megtapasztalnom, hogy hogyan lehet feléleszteni egy félreflashelt telefont, akkor nem hagyott nyugodni a dolog, hogy nekem unlockolt bootladerem legyen, így addig kísérletezgettem, amíg sikerült egyszerűen unlockolni a telefont a nem hivatalos módon, a Xiaomi meg tehet egy szívességet. Részletek a tovább után.

Amire szükséged van:

– Windows-os gép, lehetőleg ne virtuális legyen, nekem egy Windows 7-et sikerült kukáznom, így azon csináltam
– Xiaomi Mi Flash Tool, pl innen beszerezhető: http://en.miui.com/thread-345974-1-1.html
– EDL: https://pomiweb.com/files/edl.zip
– Megfelelő unlock image TWRP-vel: https://pomiweb.com/files/kate.zip

Lépések:

0, Készíts biztonsági mentést a fontosabb fájlokról + jó ha tudod, hogy garivesztést is okozhat + természetesen semmiféle felelősséget nem vállalok, semmiért. Ez a Redmi Note 3 SE (kate) készüléknél működik, a nem SE-nél (kenzo) nem.

1, Telepítsd fel a MiFlash tool-t, csomagold ki a letölöltt két zip fájlt. Lesz egy edl és egy kate nevű mappád.

2, Indítsd el a telefont fastboot módban: kapcsold ki, majd  a hangerő le+bekapcsológomb együttes nyomva tartásával kapcsold be.

3, Csatlakoztasd a telefont a géphez.

4, Az edl könyvtárban lévő edl.exe-t indítsd el. Ha megfelelően vannak feltelepítve a driverek, akkor megjelenik egy új parancssoros ablak, EDL módba lép a telefon (elsötétül és a visszajelző led pirosan villog).

5, Indítsd el az MiFlash-t, a select-re kattintva tallózd ki a kate mappát, majd a Refresh gombra kattintva megjelenik a telefon a listában. Az ablak alján a legördülő listából válaszd ki a “flash_all_except_data.bat” opciót, végül kattints a Flash gombra.

6, Amikor végzett, akkor húzd le a kábelről, majd a hangerő fel+bekapcsológomb együttes nyomva tartásával kapcsold be. Ekkor betölt a TWRP, ha kínai, és abból éppen nincs nyelvvizsgád, akkor itt egy kis segítség a nyelv módosításához:

7, A Reboot menüből indítsd újra a telefont

One Reply to “Xiaomi Redmi Note 3 SE bootloader unlock+TWRP telepítése”

  1. Hello! Köszi a leírást.
    Nekem nem kellett hozzá semmilyen mókolt kábel, anélkül is megy az EDL mód, Redmi Note 3 Pro-n ami elvesztette az IMEI számait és rendbehoztam.
    Egyébként az EDL módban flashelésnél nincs jelentősége, hogy flash_all.bat-ot választasz vagy flash_all_except_data.bat-ot, ilyen esetekben a rawprogram0.xml fájból kell kivenni azt a sort ami a user data-ra vonatkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*