Pomi és a Gamf

Ebben a bejegyzésben arról lesz szó, hogy nagyjából hogyan telt az elmúlt 4 évem a főiskolán. Ha érdekel, akkor kattints a továbbra, ha nem akkor ne.

A középiskolában elég szar rossz tanulmányi eredményem volt, így nem igazán tudtam, hogy mégis hova kellene jelentkeznem.

Negyedikben rendőrnek jelentkeztem, de nem vettek fel. Nem tudom, hogy miért jelentkeztem oda, mindig is az informatika érdekelt. Mindegy, az a lényeg, hogy nem vettek fel, mert hülye vagyok rendőrnek is nem sikerült a pszichológia tesztem. Állítólag túlságosan türelmes és jószívű vagyok rendőrnek, vagy valami ilyesmit mondott akkor a pszichológus. Mivel nem jelentkeztem máshova, így maradtam a középiskolámban gazdasági informatikus ötödéven.

Aki ismeri valamennyire az okj-s képzéseket, az tudhatja, hogy mennyire érdemes ezeket komolyan venni. Így voltam én is ezzel, és meg is lett az eredménye. Nem sikerült levizsgáznom, mert a vége felé már elég ritkán jártam be órákra ráadásul a vizsga előtti napokban tudtam meg, hogy mehetek vizsgázni. Közben beadtam a jelentkezésemet a GAMF-ra, mert egyrészt közel van, másrészt ide elégnek látszott a pontszámom, ami csak egy kicsit haladta meg a minimumot. :)

Felvettek és 2005 őszén elkezdtem a sulit.

I. félév

Beosztottak minket egy-egy csoportba, kaptunk egy kész órarendet, amin nem nagyon lehetett/kellett változtatni. Szerencsére elég jó órarendet kaptam. Tulajdonképpen elég jól sikerült ez a félévem, de azért lehetett volna jobb is, mert a fizika I-et és az analízis I-et nem sikerült teljesítenem. Ez ugye 10 kredit. Akkoriban még nem úgy volt, hogy egyszer felvehetjük ingyen a tárgyakat, így ez akkor 30 000 Ft-ba került, ami észhez térített egy kicsit. Az átlagom 3,25, ami nem lett annyira rossz, de épp annyi lett, hogy kaptam egy kis ösztöndíjat a következő félévben, ami jól jött.

II. félév

Eljött a második félév, és vele együtt az első etr-es tárgyfelvétel. Szerencsére előtte találtam/hallottam néhány hasznos infót, hogy hogyan is kéne ezt csinálni, így ezzel a tárgyfelvétellel nem volt gondom. Akkor még tuti volt az a módszer, hogy éjszaka beléptem, beállítottam a böngészőt, hogy pár percenként frissítsen, és másnap délben pedig felvettem a tárgyaimat. Összesen 31 kreditet vettem fel, amiből minden sikerült, igaz sok 2-es volt benne, de meglett és ez a lényeg. 2,5 lett az átlagom és ismét kaptam egy kis ösztöndíjat.

III. félév

Ebben a félévben 36 kreditet vettem fel, mert be akartam hozni az első félév miatt kialakult lemaradásomat, de ez nem egészen jött össze, mert elektro I., illetve vállgazd III. nem sikerült, így csak 31 kreditem lett meg. Akkor azt gondoltam, hogy akkor 31 kredit a max, amit teljesíteni tudok egy félévben, de később kiderült, hogy nem. Az átlagom 3,3 lett, így már több ösztöndíjat kaptam, ami tényleg ösztönzően hatott rám.

IV. félév

Ekkor kezdtem  a tanári szakot. A tárgyfelvétel érdekes volt, mert csak a regisztrációs hét közepe-vége fele tudtuk meg, hogy kiket vettek fel tanárira, így először két fajta órarendet állítottam össze. Az egyiket arra az esetre, ha nem vettek volna fel tanárira, a másikat pedig arra az esetre, ha felvesznek. Mivel a regisztrációs hétig nem derült ki, hogy felvettek-e, így maradt a tanáris változat. Ha nem vettek volna fel, akkor lett volna pár lyukas órám, de szerencsére nem így lett.

42 kreditet kellett felvennem, mert volt egy kis csúszásom plusz az összes tanáris tárgyat ajánlatos volt felvenni. Volt pár ütközésem, de sikerült összehoznom a dolgokat, így teljesítettem mind a 42 kreditet. 2,88 lett az átlagom, 4,26 lett a kreditindexem, amiért szép ösztöndíjat kaptam a következő félévben. Ekkor kezdtem kicsit megvilágosodni, hogy tanulni kell és kapok sok pénzt.:)

V. félév

Erről a félévről 3 dolog ugrik be így elsőre: 50 kredit felvétele, szinte a suliban lakás, illetve a félév vége felé egy 1,5 éves kapcsolat vége, ami egy kicsit padlóra vágott, de az nem ide tartozik.

Szóval igen, 50 kredit, de még mindig csúszásban voltam és ráadásul erre a félévre volt kiírva a legtöbb tanáris tárgy és ekkor szakirányosodtam, így szakos tárgyaim is voltak bőven. Volt olyan időpont, hogy egyszerre 3 előadáson kellett volna lennem. Kredit alapján sorrendet állítottam fel és csak a legtöbbet érő tárgyra jártam be. Ez az elektro II. volt. Természetesen ebből a 3 tárgyból pont ez nem sikerült. Még az itánytech I-el voltam így, mert nem egészen tudtam felfogni elsőre.:)

Így az 50 kreditből 43-at csináltam, de az előbb említett 2 tárgyat is meg tudtam volna csinálni, mert mind a kettőből mehettem vizsgázni, csak a fentebb említett ok miatt, nem tudtam a tanulásra koncentrálni. Azért nem lett olyan rossz az átlagom: 3,35, illetve a kreditindex: 5.

VI. félév

Ekkor már szándékosan vettem fel 40 kreditet az ösztöndíj miatt. Ebben a félévben lógtam a legtöbbet mégis hagyományos átlag alapján ez lett a legjobb félévem. Csak egy 3 kredites sz-es tárgyam nem sikerült. Ez egy olyan gazdasági tárgy volt, amit a tanár úgy tartott meg, mintha ez lenne a legfontosabb tárgy az iskolában, így egyszer elmentem vizsgázni, ami nem sikerült, majd másodszorra bevittem az indexet és mondtam, hogy írja be az egyest. 37 kredit sikerült elég szép átlaggal (pl. elektro II. 4-es, iránytech I. 4-es…). Sima átlag: 4,31, kreditindex: 5,1

VII. félév

Utolsó előtti félévem az előzőekhez képest elég lazára sikerült. Egy infós kötelező tárgyam maradt, pár tanáris és 1-2 sz-es. 17 kreditet vettem fel, amiből mind sikerült úgy, hogy csak 4-esem és 5-ösöm lett.:)Sima átlag:4,55, a kreditindex meg nem lényeg, mert kevés kreditem volt.

VIII. félév

Egy kötelező és egy sz-es tanáris tárgy, illetve a két szakdolgozat. Elkészült a két szakdolgozat, illetve a két tárgyam is sikerült. Mondjuk az egyik tárgy éppen kettes lett, de így a vége fele már csak az volt a lényeg, hogy görbüljön.:) Az államvizsgát is sikerült letudni, így befejeztem a főiskolát. Diplomás lettem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*