Motorola Defy: CM7 frissítés

A napokban megjelent a CM7 RC0-s verziója. Ha az előző leírás alapján feltetted a beta6-ot, és szeretnél frissíteni RC0-ra, akkor nem kell az egész rendszert újratenni, lehetőség van a frissítésre. Részletek a tovább után.

Szokásos dolgok: Csak saját felelősségre, a fontos adatokat mentsd le, és az akksi legyen teljesen feltöltve!

Amire szükséged lesz:

 1. Elvileg a frissítéssel megmarad minden adat a telefonon, de érdemes lementeni a fontos dolgokat a telefonról!
 2. Másold fel a memóriakártyára a letöltött két .zip (cm7.1.0-RC0-jordan-signed.zip, gapps-gb-20110307-signed.zip) fájlt!
 3. Indítsd újra a telefont és lépj be a boot menübe: Bekapcsolás után pár másodperccel (kb. 10) kéken fog világítani a visszajelző led pár másodpercig, nyomd meg a hangerő le gombot! Itt a hangerő le és fel gombokkal tudsz lépkedni, illetve a bekapcsoló gombbal tudsz kiválasztani egy menüpontot. Itt a következőket kell megcsinálnod:
 4. Recovery -> Custum Recovery -> Wipe Cache partition -> Yes
 5. Advanced -> Wipe dalvik cache -> Yes
 6. Wipe battery Stats -> Yes
 7. Lépj vissza egy szintet (A vissza gombbal tudsz visszalépni.)!
 8. Menj az Install zip from sd card menüpontra, és válaszd ki a cm7.1.0-RC0-jordan-signed.zip fájlt a memóriakártyáról!
 9. Szintén válaszd az Install zip from sdcard menüpontot, majd válaszd ki a gapps-gb-20110307-signed.zip fájlt!
 10. Lépj vissza egy szintet (Szintén a vissza gombbal tudsz visszalépni.), majd válaszd ki a Reboot system now menüpontot!

Valószínűleg egy kicsit lassabban fog először betöltődni a rendszer, de légy türelmes.

Ha gond lenne a GPS-el, akkor töröld a data/location mappát, amit rooot jogokkal rendelkező fájlkezelővel tudsz megtenni.

Update: András hozzászólásban írt kiegészítése:

“Még annyit hogy a frissítés után a Defy basband switchert is át kell állítani, mert US-T-Mobilon van. Nem tudom pontosan mire kell, én személy szerint Europe RT_3.4.2-145 re állítottam. Nem tudom más mit tett…. “

Forrás: CM7 FAQ

64 Replies to “Motorola Defy: CM7 frissítés”

 1. Koszi a valaszt! Pedig egyebkent sokkal olajozottabnak tunik a rendszer, tobb a szabad ram, nagy-duzzogva visszateszem az rc 0-at. :)

 2. Koszi a valaszt!
  Hol tudok a downgrade menetenek utanna olvasni, mert megprobaltam siman a frissites leirast kovetve visszatenni az rc0-at de a rebootnal elakadt a piros motorola logonal, igy maradt az rc1 wifi nelkul. Ugy engedi ha visszateszem a nordic froyot es utanna az rc0-at?

 3. Nem foglalkoztam downgrade-el, így ebben nem tudok segíteni. A nordic majd rc0 valószínűleg működni fog, de akkor elvesznek a beállítások.

 4. Hali
  Feltettem a CM7 RC1-et CEE-s Defymre,azóta nincs mobil tv-m. Az origón azt jelzi, hogy a telefon nem alkalmas a mobil tv vételére. Orvosolható a probléma?

 5. Hello

  Nem tudom, mert nem t-mobileos vagyok, talán a mobilaréna Defy fórumában előjött már ez a probléma.

 6. Szia

  Nekem is sikerült felteni az “cm7.1.0-RC1-jordan-signed” Elege könnyedén fel ment semmi gond vele elégé jól megy. De nem tejesen vagyok tisztába ezekkel az RC -kel, ez végülis egy végleges kiadás Defy -re vagy még fejlesztés alatt áll de egy stabilabb változat?

 7. Szia Pomi!
  Nem tudok időjárás előrejelző alkalmazásokat telepíteni. Elvileg widget-ként kellene indítani, de csak olyat tudok kirakni, ami alapból benne volt.
  Ezenkívül a bluetooth nem működik tökéletesen. A párosítás nehezen megy, küldeni pedig egyáltalán nem tudok.
  Ha esetleg érdekel valakit, sikerült olyan alkalmazást találnom amivel működik az outlook beolvasását a telefonra gmail nélkül.
  Előre is köszönöm.

 8. Szia,
  Nálam megy a bluetooth .
  Jelenleg nem használok időjárás előrejelző alkalmazást, de kerestem marketen egy weather widgetet és az nálam működött.

 9. Én nem tudok egyet sem telepíteni. Biztosan valamit rosszul csinálok. Nem tudom a widgetek közé betenni egyiket sem. Ha simán elindítom a letöltött alkalmazást akkor feljön egy utasítás, hogyan kéne feltenni, de az meg nem megy.

 10. Közben eszembe jutott, hogy a beta6-nál nálam volt ilyen probléma a widgetekkel, de már nincs. Lehet, hogy a következő verziónál nálad is megjavul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*