MÁVINFORM

Történt ma, hogy Zugló után nem sokkal leállt a vonat, aztán egy idő után az emberek elkezdtek leszállni róla. Jó informatikusként egyből a Vonatinfó alkalmazás MÁVINFORM oldalán kerestem valami infót, de nem találtam (meg kell jegyezni, hogy előfordult már egyszer, hogy ott kb. egyből volt hasznos infó a leállással kapcsolatban, de gondolom valaki túlbuzgó lehetett akkor, aztán azóta már ki is rúghatták), csak a térképen láttam, hogy több vonat is áll a környéken, így rutinos vonatosként én is fogtam a cuccom, és követtem a többieket.

Később kiderült, hogy síntörés volt, aztán hazafele a nyugatiban ülve a vonaton, beugrott a reggeli történet, így meg akartam nézni, hogy helyreállt-e a közlekedés vagy inkább az éppen csak hangyafasznyit magasabb megbízhatósággal működő M3 metróval menjek KÖKI-ig, kikerülve problémás részt.

Épp laptop volt a kezemben, így a böngészőben mentem is a mavcsoport.hu-ra, majd a lenti képhez hasonlót láttam az oldalon a MÁVINFORM résznél, ahol az ide kapcsolódó aktuális információknak kellene megjelennie (amikor néztem, akkor az október 20-i hír fölött még volt egy mai bejegyzés, de erről nem készítettem képernyőmentést, nem gondoltam, hogy estére az is eltűnik onnan, de látszólag max 2 hír jelenhet meg ott, amiből az egyik az októberi, bravó, biztosan nincs olyan, hogy egyszerre egynél több vasúti para van az országban…):

Ok, ha már a MÁVINFORM arra szolgál, hogy informálja a pórnépet, akkor kattintsunk a nagybetűs MÁVINFORM feliratra, hátha akkor bejönnek a frissebb infók. Na mi történt? Ugye-ugye, hogy a nagy semmi, mert nem is lehet rá kattintani. Jó vicc volt, haha, de waitForIt, van ott egy kattintható RSS felirat, kattintsunk arra rá, és láthatjuk is a keresett infókat a maguk szépséges XML bundájukban. Nyertünk, megvan a keresett infó, csak kicsit kockának kell lenni az értelmezéséhez. Ez az igazi valós magyar állami UX, mi?

Eközben, ha nem lettem volna lusta, és a Vonainfó alkalmazásban nézem először a MÁVINFORM-ot, akkor a lenti fogadott volna, megtaláltam volna egyből a keresett infót, és valószínűleg ez a poszt sem született volna meg.

Azért érdekelne, hogy szándékosan van így elcseszve a mavcsoport.hu-n a MÁVINFORM rész, vagy csak véletlenül, ezért jeleztem nekik ezt email-ben. Ha kapok választ, frissítem a posztot.

Update

Kaptam választ:

Köszönettel vettük a Társaságunk részére megküldött észrevételét, amellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni: Szíves elnézését kérjük, amiért a megkeresése írásának az időpontjában nem az aktuális hírek voltak megtalálhatóak a MÁVINFORM felületén.

A honlapunkon, a MÁVINFORM felületen, az aktuális utastájékoztatási hírek olvashatóak, mivel ezeknek van releváns jelentősége, így nem tervezzük, a már nem aktuális tartalom elérhetővé tételét. Ügyfélszolgálatunk nevében kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk Önnek és minden kedves hozzátartozójának!

Oké, bízzak bennük, hogy ha pl. a reggeli késéssel kapcsolatban délután nem találok semmi infót az oldalukon a késésről, akkor már minden fasza… Haha, na persze, ezt a bizalmat már rég eljátszották… Azért meg lehetne még tőlük kérdezni, hogy akkor a Vonatinfó alkalmazásban mégis miért jelenik meg a szerintük nem aktuális tartalom, érdekes lenne, hogy mivel pattintanának le, de mostanában éppen kettővel több levelet írtam állami mamutoknak, mint kellett volna, így ezt meghagyom másnak…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*