Low budget tablet

Felmerült az igény, hogy ideje lenne beszerezni egy tabletet a háztartásba, amin a gyerek is tud meséket nézni a szülői telefonok helyett, így kisebb eséllyel telefonál össze-vissza miközben nyomkodja.

Minimális igényekkel és elvárásokkal merültem bele a 2020-2021-es low budget tablet kínálatba, mivel azért vesszük, hogy használjuk, és nem azért, hogy hímes tojásként vigyázzunk rá, na meg a gyerek is használja nyugodtan, ha épp a kutyát kergeti vele, és elejti közben, akkor ne kelljen fölöslegesen lebaszni, hogy nem tud vigyázni a cuccokra, mert ezt azért vettük, hogy ne kelljen rá nagyon vigyázni.

Az alap elvárás annyi volt, hogy menjen rajta a Youtube. Ennyi. Na jó, legyen rajta Google Play mókolás nélkül (szevasz Huawei), min. 2GB RAM, 8″ vagy 10″ kijelző, de inkább az utóbbi, és végül mindez férjen bele egy 30-40e Ft-os keretbe, a “Szart olcsón” jeligére.

Huawei MatePad T8

Először a hazai kínálatot néztem, gyorsan le is szűkült a kör a Lenovo (Lenovo Tab M8 és Lenovo Tab M10) és Huawei (MatePad T8 és MatePad T10) vonalra, viszont ugye a Huawei tabletek hiába olcsóbbak és hiába tűnnek jobbnak, nem nagyon van rajtuk Google, és elég bizonytalan, hogy a mókolások meddig működnek, illetve a Youtube premiumot használó Google fiókom esetleges tiltását kicsit megérezném, így ezt nem kockáztatom.

Lenovo Tab M8

A Lenovo lehetett volna a befutó, az M8 a 40 ezres keretbe éppen belefért volna, az M10-hez kicsit hozzá kellett volna még adni, de valahogy nem éreztem az igazinak.

Alldocube M5XS 10″

Épp ránéztem a PH tabletes topic összefoglalójára, ahol megemlítették az bangood-os tableteket, így meg is néztem mi a kínálat arra. A Spanyol raktárban megláttam a Alldocube M8 8″-os gépet 3GB rammal 39e Ft-ért szállítással, aztán átkattintottam a Cseh raktárra, ott meg a 10″-os Alldocube M5XS verzió volt 38e Ft szállítással, így nem is gondolkoztam sokat, jobbat nem találok ennyiért, meg is rendeltem a Csehektől az M5XS verziót, elvileg a héten megérekezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*