Ha nem indul a VMware Workstation Manjaro Linuxon – Sokadik fejezet

Ismét belefutottam abba, hogy nem indul el, mert a kernel modulok nem tudnak lefordulni. Most egyrészt annyi volt a megoldás, hogy mkubecek githubjáról letöltöttem a használt Workstation verzióhoz a fájlokat, majd az új vmnet.tar és vmmon.tar fájlokkal futottam neki a fordításnak, de még mindig volt egy hiba:

/tmp/modconfig-zE9w9m/vmmon-only/linux/hostif.c:1597:31: error: implicit declaration of function ‘global_page_state’; did you mean ‘global_numa_state’? [-Werror=implicit-function-declaration]
 unsigned int lockedPages = global_page_state(NR_PAGETABLE) +
 ^~~~~~~~~~~~~~~~~
 global_numa_state

Nem volt más ötletem, mint a hostif.c fájlban átírtam a global_page_state-et global_numa_state-re. Szépen lefordult, ami kell, a VMware Workstation meg elindult. Volt is boldogság pár pillanatig, amíg ki nem derült, hogy a gépek viszont nem indulnak, mert a VMware szerint kevés a szabad memória, pedig volt bőven.

Mivel ez a móka a 12.5.6-os verzióval történt, és már kint van a 12.5.9, így frissítettem arra, természetesen ismét nem fordultak le a modulok, letöltöttem ismét a mkubecek githubjáról a megfelelő fájlokat, majd hiba nélkül lefordultak a modulok, elindult a VMware és a gépek is. Na most van boldogság.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*