Félre flashelt Xiaomi Redmi Note 3 SE (kate) felélesztése

Előfordul az emberrel, hogy ha unlockolni szeretné a bootloadert, akkor egy kis hiba csúszik a gépezetbe, és nem kapcsol be többet a telefon, se MI logó, se fastboot mód. Most éppen a gyártó balfaszkodása miatt nem sikerült a hivatalos módszerrel unlockolnom, így megpróbáltam nem hivatalos módon, aminek ez lett a következménye. Ha hasonlóan jártál, akkor nem biztos, hogy egyből mehet asztalalátétnek, még van egy módszer, amit érdemes kipróbálni, erről olvashatsz a tovább mögött.

Szóval, a hivatalos Xiaomi-s bootloader unlock nem akart nekem sikerülni, mert hiába igényeltem meg, és kaptam meg hozzá a jogosultságot, a letöltött unlocker program nem akarta unlockolni a bootloadert. Az eszköz párosítása a Miui-s fiókhoz valamiért a “Couldn’t verify, wait a minute or two and try again” üzenetet dobálta vagy két hétig, amíg próbálgattam, végül meguntam, így más módszert kerestem.

Létezik több mód is a bootloader unlockolására, nekem sikerült elsőre belenyúltam egy olyanba, ami egyből kinyirta a telefont, de nem is biztos, hogy a módszer volt hibás, hanem az, hogy egy virtuális Windows-on próbáltam vagy más, de a lényeg, hogy azután nem kapcsolt be a telefon többé, még az MI logóig sem jutott el, Fastboot módba se lehetett bebootolni.

Szerencsére van egy apró trükk, amivel EDL módba tudjuk küldeni a telefont, így a Miflash észleli, és rá lehet flashelni egy megfelelő MIUI fastboot verziót.

Amire szükség lesz:

– Windows-os gép ajánlott
– Xiaomi Mi Flash Tool, pl innen beszerezhető: http://en.miui.com/thread-345974-1-1.html
– A telefonodhoz való MIUI-s Fastboot rom (Érdemes Global-t leszedni, de az kb. teljesen mindegy, hogy Stable vagy Dev): http://en.miui.com/a-234.html

Lépések:

1, Telepítsd fel az MiFlash-t

2, Tömörítsd ki egy mappába a Fastboot ROM-ot

3, Szükség lesz egy Deep flash USB kábelre, mert úgy tudod EDL módba küldeni a telefont, ha rövidre zárod az USB csatlakozó második érintkezőjét egy rövid időre.. Ilyet tudsz készen rendelni, de egyszerűen tudsz csinálni te is. Csinálhatod úgy, hogy egy kis kábeldarabbal zárod rövidre a második érintkezőt, mint a videón látszódik vagy megbontod a kábelt, és ott érinted össze a két megfelelő kábelt. A “xiaomi deep falsh cable” kifejezést beírva youtube-ra kapsz még pár ötletet erre.

4, Ha kész a kábel, bedugod a gépbe, csatlakoztatod hozzá a telefont, vársz legalább 10mp-et, majd megszünteted a rövidzárat (kihúzod azt a kábeldarabot, amivel rövidre zártad). Ha mindent jól csináltál, akkor a visszajelző led elkezd pirosan villogni a telefonon, ez jelzi, hogy jó úton jársz. Ha elsőre nem megy, akkor próbálkozz többször, mert vagy elcsúszik a kábel, amikor csatlakoztatod vagy keveset vársz.

5, Megjelenik egy új Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 nevű eszköz a COM portoknál. Ha ez valamiért nem megfelelően települt, akkor keress hozzá olyan drivert, amit megeszik az adott Windows verzió. Nekem egy 64 bites Windws 7 volt kéznél, ehhez az MiFlash telepítési könyvtárában (..XiaoMiFlash\Source\ThirdParty\Qualcomm\Driver) mappában találtam Drivert.

6, Ha most elindítod az MiFlash-t, majd kiválasztod a kitömörített Fastboot ROM könyvtárát, végül a Refresh gombra kattintasz, akkor meg kell jelennie a telefonnak a listában.

7, Az ablak alján válaszd ki a “Clean all” opciót, majd kattints a Flash gombra, és kezdődhet a flashelés.

8, Amikor végzett, akkor egyszerűen húzd le a kábelről a telefont, majd kapcsold be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*