Az igazi pénzlehúzás: 7500 Ft-os ($25) “számítógépgyorsító” pendrive (Xtra-PC)

Pár napja futottam bele először ebbe a “forradalmi” megoldásba, ami azt ígéri, hogy ismét használhatóvá teszi a régi számítógépeket, mindezt $25-ért vagy 7500 Ft-ért. Mielőtt szaladnál megrendelni, én azért leírnám neked, hogy hogyan tudsz hasonlót csinálni ingyen, ha van otthon egy megfelelő méretű (2-4 GB-nál nagyobb) pendrive-od.

A cucc, amit ők árulnak nem más, mint egy 8 GB-os pendrive egy Live Linux-al, szóval annyi a  feladatod, hogy készítesz egy Live Linux pendrive-ot:

1, Tölts le egy Live Linux ISO-t:
– A csodapendrive-on állítólag egy Lubuntu van, ami egy Ubuntu Linux LXDE ablakkezelővel, ennek egyik előnye, hogy alacsony az erőforrásigénye, így jó választás lehet régi gépekre. A legfrissebb 16.10-es Lubuntut innen tudod letölteni.
-Ha nem annyira tetszik az LXDE, akkor kipróbálhatod a hasonlóan alacsony erőforrásigénnyel rendelkező Xubuntu-t is, ami az XFCE ablakkezelőt használja. A legfrissebb 16.10-es Xubuntu ISO-t innen tudod letölteni.
 Akad még pár minimális erőforrásigénnyel (pl. Puppy) rendelkező Linux verzió is, azokat is próbálgasd nyugodtan, valamelyik csak tetszeni fog. Pl http://www.expertreviews.co.uk/software/operating-systems/1404547/top-5-lightweight-linux-distros-for-older-pcs

2, Készítsd el a bootolható pendrive-ot pl. Rufus-al, ehhez az előző bejegyzésem nyújt segítséget: https://pomiweb.com/rufus-bootolhato-pendrive-egyszeruen/

3, Bootolj be a pendrive-ról, majd válaszd a Live módot, aminek az az előnye, hogy nem telepít/formáz semmit sem, amíg nem mondod neki, a pendrive-ról fut, ezért érdemes gyorsabb, jobb minőségű pendrive-al próbálkozni. Ha tetszik, akkor feltelepítheted a vinyódra, így utána már nem kell a pendrive, viszont ebben az esetben figyelj oda, mert könnyen adatvesztésed lehet, ha rossz partíciót gyalulsz le…
A megspórolt dollárokat meg lehet nekem utalni. :)

2 Replies to “Az igazi pénzlehúzás: 7500 Ft-os ($25) “számítógépgyorsító” pendrive (Xtra-PC)”

 1. Üdv!
  A leírásod alapján elkészítettem egy pendrive-ot.
  Be is tölt, a telepítés nélküli kipróbálást választottam.
  Ahhoz, hogy legközelebb megjegyezze a beállításokat, telepíteni kell a Lubuntut? És ekkor a pendrive-ra fogja telepíteni, vagy a lemezre?
  Nekem az lenne a jó, ha a pendrive-ra tenne mindent.
  Előre is köszönöm a segítséget.
  Üdv:
  Bondor Sándor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*