CM7 telepítése Defyre (részlesebb)

A CM7 csak Froyo alapú ROM-ra telepíthető, így először az előző bejegyzésben (Froyo telepítése Defyre) leírtakat kell megcsinálnod. Ha már Froyo van a telefonodon, akkor hozzákezdhetsz a CM7 telepítéséhez. Cyanogen Mod 7 telepítésénék leírása a tovább után.

Fontos tudnivalók, olvasd el mielőtt elkezded!

a, Mint említettem, a telefonon valamilyen Froyo ROM-nak kell lennie. A Froyo telepítéséről itt olvashatsz bővebben.

b, Nem foglalkoztam a CM7 eltávolításával, így ha felteszed, majd törölni szeretnéd, akkor abban nem biztos, hogy tudok segíteni.

c, Fontos, hogy az akkumulátor teljesen fel legyen töltve, mert ha ROM-cserélgetés közben merül le, akkor maximum önvédelmi fegyvernek tudod használni a telefonod!

d, Szintén lényeges, hogy minden fontos adatot (képek, videók, zenék, stb) ments le a számítógépedre, mert minden el fog veszni. Érdemes a memóriakártyáról is menteni a dolgokat és leformázni.

!!Figyelem!!

  • Csak saját felelősségedre csináld végig a leírtakat, ha valamit rosszul csinálsz, akkor elromolhat a telefon, amiért természetesen nem vállalok felelősséget!
  • Ha valamiben nem vagy biztos, akkor inkább kérdezz először!
  • Garanciavesztéssel járhat a ROM csere!
  • Az itt leírt módszert többször is végigcsináltam, és mindig jó volt, de ez nem jelenti azt, hogy nálad is probléma nélkül menni fog!
  • Gondold át még egyszer, hogy szükséged van-e erre!

Amire szükséged lesz az előző bejegyzésben említetteken (Motorola Handset USB Driver kelleni fog a rootoláshoz) kívül:

  • SuperOneClick program, innen tudod letölteni, nem kell telepíteni, elég csak kicsomagolni
  • 2nd Init – 1.4 kell, a Marketben az 1.7 van, de az valamiért nem működött nálam, innen tudod letölteni az 1.4-es verzió telepítőjét
  • CM7 RC0 + Google apps (Közvetlen link) + Fixbrightness, a letölött fájlok zip formátumban vannak, ne csomagold ki a fájlokat! Amikor ez az írás készült (2011. 05. 16.), akkor a CM7 beta6 verzió volt a legfrissebb, ez van linkelve.
    Update:
    flc hozzászólásban jelezte, hogy megjelent az RC0 verzió, így frissítettem a linkeket (cm7 rc0 és google apps). A fixbrightness.zip-re pedig nincs már szükség.
    Innen tudod letölteni a legfrissebb CM7 és Google apps verziót a későbbiekben. Valószínűleg az újabb verzióban már nem lesz szükség a fixbrigthness fájlra.
  1. Ugye nem felejtetted el teljesen feltölteni a telefont, és lementeni a fontos adatokat? Átgondoltad? Biztos, hogy megpróbálod? Ha igen, akkor kezdjük el!
  2. Először rootolni kell a telefont, ezt már leírtam ebben a bejegyzésben.
  3. Röviden: (Motorola Handset USB Driver telepítése a számítógépre, ha még nincs fent) Kapcsold be az USB debugging-ot (Settings->Application->Development->USB debugging legyen kipipálva), csatlakoztasd a telefont a számítógéphez, majd SuperOneClick programban a Root gomb megnyomása. Ha végzett kiírja, hogy Rooted, végül indítsd újra a telefont!

  4. A letöltött fájlokat (2nd Init (.apk), CM7 beta6 (.zip), google apps (.zip), fixbrightness (.zip)) másold fel a memóriakártyára!
  5. Állítsd be, hogy külső alkalmazásokat is lehessen telepíteni: Settings->Applications->Unknown sources legyen kipipálva!
  6. Telepítsd a 2nd Init alkalmazást: Elindítod a File Manager-t, majd kiválasztod a memóriakártyán a telepítőfájlt.  Opennel nyisd meg vagy telepítés után keresd meg a menüben a 2ndinit alkalmazást. Válaszd ki az Install 2ndInit Recovery-t, kétszer fog root jogot kérni, Allow mind a kétszer. Közben a visszajelző led pirosan világít, amikor végzett kiírja, hogy Success, és a led zöld lesz.
  7. Kapcsold ki az usb debuggingot: Settings->Application->Development->USB debugging ne legyen kipipálva. Kikapcsolhatod a külső alkalmazások telepítését is.
  8. Indítsd újra kétszer a telefont! Újraindításoknál be fog jönni a boot menü, itt a hangerő le és fel nyilakkal tudsz mozogni és a bekapcsoló gombbal tudsz kiválasztani egy menüpontot. Mind a kétszer a következő kell neked: Boot->Normál (Később fogjuk beállítani, hogy ez ne jelenjen meg többet.)
  9. Ha megvolt kétszer az újraindítás, akkor kapcsold ki a telefont, majd kapcsold be. Ha nem jelenik meg automatikusan a boot menü, akkor úgy tudod előhozni, hogy a bekapcsolás után pár másodperccel (kb. 10) kéken fog világítani a visszajelző led pár másodpercig. Ha ilyenkor megnyomod a hangerő le gombot, akkor belép a boot menübe. Itt az előbb leírt módon tudsz mozogni: hangerő le+fel a navigáláshoz, és a bekapcsológomb a kiválasztáshoz.
  10. Itt a következő dolgokat kell megcsinálnod:

  11. Boot->set default->2nd-init-> go back
  12. Recovery->Custom Recovery->Wipe cache partition->Yes
  13. Wipe data/factory reset->Yes
  14. Install zip from sd card->choose zip from sdcard->cm7…..zip (a letöltött és a memóriakártyára felmásolt cm7 zip fájl, kb. 100 MB)-> Yes
  15. Choose zip from sdcard->gapps….( a letöltött és a memóriakártyára felmásolt Google apps zip fájl)->yes
  16. Choose zip from sdcard->fixbrightness.zip (a letöltött és a memóriakártyára felmásolt fixbrightness zip fájl)->yes
  17. Go back->reboot system now

Ha mindent jól csináltál, akkor a CM7 fog betöltődni. Az első indítás egy kicsit több időt vesz igénybe, de ha kb. 10 perc után sem jelenik meg a Cyanogen Mod logó, akkor kezdhetsz aggódni. Először próbáld meg az akksi ki/akksi be módszert. Ha ez nem segített, akkor a legjobb, ha onnan kezded újra, hogy Froyo ROM feltétele. Sajnos előfordulhat az ilyen, nálam is előfordult, és csak akkor lett jó, ha mindent elkezdtem elölről. Ezért is fontos, hogy teljesen fel legyen töltve az akksi, mert úgy kibír 2-3 ilyen próbálkozást, és nem kell másik akkumulátorért szaladgálnod.

Gratulálok! Most már Android 2.3.4 (Gingerbread) van a telefonodon. Apró meglepetés, hogy most már magyar nyelven is használhatod a Defyt, persze nem ez a legnagyobb előnye a CM7-nek.

rumcajsz írása alapján még két dolgot kell beállítani:

  • Feltöltöd az akksit 100%-ra, majd belépsz a boot menübe (8. pont fentebb), ott pedig Recovery->Custom Recovery->Advanced->Wipe Battery Stats, majd Reboot System now
  • Indítsd el a menüben található Defy Baseband Switcher alkalmazást, majd állítsd át Central Europe 34.155.2-re. Ez a T-mobile és a Vodafone hálózatán megfelelően működik.

Az írás főként a CyanogenMod 7 for Motorola Defy FAQ és rumcajsz írása alapján készült.

115 Replies to “CM7 telepítése Defyre (részlesebb)”

  1. Ok!
    Tudsz esetleg egy leírást a gyári froyo visszaállításáról?
    Még nem csináltam ilyet!
    Előre is köszi!

  2. Pomi, köszi a cikket! Sokat segített, úgy jártam ahogy te, pedig gyári 2.2-t próbáltam upgradelni cm7-re, aztán úgy ahogy Mörfi akarja, meghalt. A Nordic segített, a cm7 pedig egyszerűen zseniális… A telefon meg hasít blur nélkül. Tudom ajánlani mindenkinek!

  3. nekem is a villogó piros motorola logo a problémám, de én nem tudom felmásolni a fájlt nem észleli a gép a mobilt.hogyan tudod rárakni?

  4. bocsi hogy ennyit írok, de problémám van a wifivel.csatlakozok a hálozatra fel is lép rá de néha egy pár másodperce kihagy.megcsináltam a wipe dalvic chachet de így sem működik folyamatosan.

  5. Tisztelt Pomi.
    Az kenne a kérdésem,kérésem hogy mivel ilyen téren teljesen analfabéta vagyok.Biztos megölném a telefont.Lehetne e arról szó, hogy odaadnám a készülékem, és elvégeznéd rajta a fenti műveleteket.Természetesen fizetnék érte.De Budapesten nem találtam egy gsm boltot sem ahol ezt megcsinálnák.Válaszod előre is köszönöm!

  6. Tisztelt Pomi!
    Szintén villogó Motorola logo problémám van és nem látja az SD kártyát a számítógép, hogy korrigáljak. Holnapra szerzek kártyaolvasót, hogy közvetlen tudjam a káryát géppel írni és próbálom majd újra Froyo-val. Viszont addigra már bizonytalan leszek az akku töltöttségében. Hogyan győzödhetek meg róla, hogy bírni fogja-e? Esetleg boot loader-ben megy a töltés és inkább néhány órát töltsem a művelet előtt így?
    Választ előre is köszönöm!

  7. @Lali:
    Szia
    Megpróbáltad a dalvik cache-t törölni? Az nem segített?
    Ha nem, akkor kezd onnan, hogy froyo telepítés (https://pomi.ninja/?p=890), de ahhoz nem kell memóriakártya, mivel rsd lite-al teszed rá a froyo-t a telefonra.
    Bootloader módban nem töltődik a telefon.
    Ha esetleg van defy-s ismerősöd, akkor abban a készülékben meg tudod nézni az akksi töltöttségét, illetve tölteni is tudod, de tudtommal nincs más módszer arra, hogy megnézd a töltöttséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .