Windows XP telepítése pendrive-ról

Nem akartam foglalkozni a témával, de pár hozzászólás alapján úgy látom, hogy van rá igény.

Szóval, találtam több remek leírást is a témában, amikhez általában ugyanaz a 3 program kellet, és azokkal kellett bűvészkedni, de engem valami egyszerűbb megoldás érdekelt. Mint kiderült, a megoldás eddig is ott volt a szemem előtt, de nem vettem észre, ez a program pedig a WinSetupFromUsb, amivel a bootmenüs pendrive-ot is el lehet készíteni. Tulajdonképpen pár kattintás és kész az XP telepítő pendrive. Leírás a tovább után:

Amire szükséged lesz:

  • WinSetupFromUsb, innen tudod letölteni, a stable verziót keresd!
  • XP telepítőlemez a meghajtóban vagy képfájl, ami egy virtuális meghajtóba be van töltve
  • Megfelelő méretű pendrive

1, Mentsd le a fontos adatokat a pendrive-ról, mert formázva lesz és minden adat el fog veszni!

2, Telepítsd a WinSetupFromUsb programot, majd indítsd el!

3, Formázd meg a pendrive-ot az RMPrepUSB (kattints az rmprepusb gombra) segítségével a következő beállításokkal (érdemes először az MS-DOS bootable-t kiválasztani, majd a többit):

4, Kattints a Prepare drive gombra, majd ha végzett zárd be az rmprepusb-t (Exit)!

5, Az ablak tetején a Windows 2000/Xp/2003 Source résznél kattints a Browse gombra, majd válaszd ki azt a meghajtót, ami az XP telepítőlemezt tartalmazza, majd Ok gomb.

6, Kattints a Go gombra! Előfordul, hogy kérdez valamit, akkor kattints az Ok-ra, Igen-re vagy Accept-re! Ez a folyamat eltart egy ideig. Ha befejezte a másolást, akkor bezárhatod a programot (Exit).

7, Amikor a pendrive-ról bootolsz, akkor először egy lehetőséget fogsz látni („boot menü”), itt csak entert kell ütni:

8, Majd két lehetőség fog megjelenni:

9, Először az elsőt indítsd (First…), majd az első újraindítás után, még mindig a pendrive-ról bootolva a másodikat. A következő újraindításnál már figyelj oda, hogy ne a pendrive-ról bootoljon.

Ha valamiért nem működne, akkor a WinSetupFromUsb valamelyik beta (pl. 1.0 beta7) verziójával próbáld meg!

88 Replies to “Windows XP telepítése pendrive-ról”

  1. Az mondjuk gáz hogy a linken található program telepítése ment kb 10 percig, mire gyanús lett hogy kb harmadszor zárja be a chrome-ot, megszakítani a telepítést nem lehet, ablakát bezárni nem lehet, csak feladatkezelőből tudtam kilőni. Nyitom a chrome-ot és új kezdőlap „köszöntött”, xy keresőoldal, programjaim listaája vagy 3-mal bővült, chrome kiterjesztései szintén. Kb 10 percig távolította el az ismeretlen programokat a feladatkezelő, remélem vírussal is ajándékozott eme csodálatos program. Én asszem maradok a 3 programos megoldásnál…

  2. @Bandi: Gondolom a letöltőoldalon kipipálva hagytad, hogy az oldal download managerét letöltse, és ez okozta nálad a gondot. Magával a winsetupfromusb-vel semmi gond nincs, ha a letöltőoldalon kiveszed a pipát, majd a bal oldali Download-ra kattintasz (a másik szintén szemetet tölt le), akkor csak a winsetupfromusb töltődik le.
    Feltettem ide is, így innen is le tudod tölteni: https://pomi.ninja/files/WinSetupFromUSB_0-2-3.exe

  3. Szia, Követtem az általad leírt lépéseket és mikor telepíteni szerettem volna a Windows XP-t akkor a következő hiba üzenetet kaptam.
    Telepítő nem tudja másolni a következő fájlt: advpack.mui
    Esetleg nem tudod hogy mit ronthattam el?

  4. Sziasztok nekem annyi lenne a problémám hogy nem tudja betenni az xp iso filét a browse a mappát sem nyitja meg amiben benne van az xp ha kiteszem a mappából akkosem látja!!miért??
    DOSNET.INF valami szöveggel irja ez

  5. Én egy MEDION AKOYA E1210 netbookkal szenvedtem nagyon sokat. Pár programot és leírást kipróbáltam, de csak ezzel sikerült telepítenem XP! Ezért köszönet!

    Ha valaki telepítés közben hal.ddl problémával találkozna, akkor ellenőrizze, hogy valóban 1 partícióra telepíti az XP.

  6. Sziasztok! Több helyen is megtaláltam „ezt” a leírást ésa hozzá tartozó letöltendő progikat. Le is töltöttem ki is csomagoltam mindent ahogy kellett. Most már a 4. pöndrájvot próbálom (4GB DataTraveler…stb) de egyiket sem ismeri fel a Pe TO USB progi. Nem látja és kész! Se a 16 se a 12 se a 4 Gigás cuccot… Segítsetek mert kitérek a hitemből és infarktust fogok kapogatni :D Előre is köszi! Üdv: Balázs

  7. Nekem annyi problémám lenne hogy hiába választom ki a dvd-t hogy onnan szedje az xp telepítőt egyszerűen le fagy a program.

  8. Én végigcsináltam az összes lépést, pendrive kész, számítógép kikapcs. Számítógép bekapcs. másnap reggel, operációs rendszer nem indul. Most fejeztem be a gép újratelepítését. A hab a tortán csak az, hogy a pendriveról bootolás sem működik. És most nem merem még egyszer kipróbálni.

  9. Sziasztok. Jelenleg albacomp netbookkal kínlódom. Minden simán megy amíg a telepítés el nem éri a megközelítőleg 19 perc van hátra szakaszt. Ott még 4 órát kínozza magát és nem telepít tovább. Valami megoldást szeretnék kérni. További szépnapot

  10. Köszönöm szépen!

    Finomul működik. (Igaz, hogy én a 0.2.3-as verziót szedtem le.)
    De legalább nem kell a DOS-os felrakással vacakolni.
    Szép napot, és sikeres telepít(get)ést mindenkinek.

  11. Sziasztok! nekem az a problémám minden megy frankon de telepítés közben csomószor azt írja a telepítő nem tudja másolni a fáljt PL: iedkcs32.mui ieframe.mui nem tudom mi lehet a baj ötlet esetleg valakinek

  12. A kék képernyős telepítés előkészítés után csak azt kaptam, hogy fekete képernyőn villog a kurzor… :S Vlmi ötlet mi lehetet a hiba?

    Köszönöm a segítséget!

  13. Köszönöm, nekem tökéletesen működik. A programra hivatkozó link már nem él, de egy kis google keresés után ráleltem. Tökéletesen megy. A beta programmal nem tudtam viszont megcsinálni a pendrivét. Ez a 0.2.3-as verzió működőképes.
    Mégegyszer kösz!

  14. Csak sikerült megtalálni a programot, miután jól írtam be a keresőbe a megnevezést :-) De…

    Mintha erről már lett volna szó, de most nem találom: Fatal error-ral leállt a program a Go után, hogy a grubinst.exe nem tudja elmenteni az MBR-t és 10 mp múlva leáll. Úgy is tett. Leállt. Mi a teendő? A pendrive 16 GB-os. Lehet az a baj?

  15. Énis mindent megcsináltam, ott tartok, hogy választanám ki az ISO fájlt és nem látja a program szóval nemtudom beletenni. Tud valaki segíteni?

  16. Letöltöd az xp iso fájlt be mountolod pl a powerisoba utána a be mountolt meghajtót választod ki

  17. A program a Go után kiírja, hogy a grubinst-et nem tudja telepíteni, az MBR-t viszont igen, ezután minden rendben elkészül. Mikor bebootol a pendrive, és elkezdi a telepítést, nem látja a HDD-t, csak a pendrive-ot és arra akar telepíteni. Persze ezután nem sikerül, hiszen nem is fér fel a rendszer egy 4GB pendrive-ra.

  18. Köszönöm a cikket, nagyon hasznos volt, a leírás alapján gond nélkül sikerült bootolható XP pendrive-ot készítenem.

  19. nekem elkezdi telepíteni és egyszer csak azt írja hogy hiányzik a si3112r.sys fájl próbáltam újra csinálni meg másik xp vel is de akkor is ez lett a hiba mi lehet a gond segyítség

  20. Nekem nem működik. Nem tudom mit rontok el, de USB-t rádugom gépre és azt írja ki hogy helyezz be egy megfelelő boot lemezt… és semmit nem csinál… végig megy normálisan az egész a winsetup programban, rárak mindent de mégsem indul.

  21. van valakinek olyan SP3.as XP.je amiben vannak sata driverek mert azért nem tudok most telepíteni usb.ről :-(

  22. Heló! Nekem meg a „second part of windows XP” megnyomása elött kiirja, hogy „boot second part of 2000/XP/2003 setup/boot first internal hard disk”, és alá 7 sorban, hogy „2 (HEX : 0x2)” :/ miez? tudnátok segiteni? kösz

  23. Köszi. Működik, de amikor ki kellene választani a partíciót, előtte dob egy kéket.. Még a jumperelést megnézem, hátha.

  24. Az 5. pont után lefagy a program :(

    Egy másik verzió szintén ugyanezzel a hibával küzd.

  25. hello, nekem olyan problemam van hogy amikor a fajlokat masoljak a pendriverol (elso resz) , tobb mint 3 orat csinalja. ezzel kapcsolatosan tudtok-e segiteni?

  26. Heló! Nagyon köszönöm a leírást ezzel életet mentettél mivel én egy netbookra tettem fel a leírás alapján csináltam mindent és a rendszer kifogástalanul működik.

  27. Nekem úgy látszik működne a dolog, de elérési út problémába ütköztem a second part legelején, amikor feljön a ‘tippest telepítő’

    „GLOBALROOT\??\\WINSETUP\XPPSP3\I386”

    Valakinek ismerős?

  28. Nekem sajna mikor kész vagyok mindennel rá megyek a meghajtó választásra ki választom amelyiken van a windwows hibát ír

  29. Hello! Toshiba Satelitte S1700-200 laptopom van. Az usb-s pendriveren van a liveXP.bat a Winxp. A Setup menü angol hogy lehet bootolni? Azt szeretném hogy az usb-s pendriveren van leirva: liveXP telepitése pendriverről laptopra. A txt-ben le van irva sorrendben a leirtak szerint csináltam de semmi. Tud valaki segiteni?
    Üdv: Krisztián fnk@t-email.hu

  30. A tiétek már kb a 10. verzió, amit kipróbálok a Win XP telepítésére és ez végre működik!! Köszönöm szépen, örök hála!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .